NAMIBIA – CAPE TOWN, Pustynia i ocean, 6 dni,

NAMIBIA – CAPE TOWN, Pustynia i ocean, 6 dni,

Dzień 1
– zbiorka na lotnisku Okęcie w Warszawie
– przylot do Johannesburga
Powitanie na lotnisku w Johannesburgu przez przedstawicieli Safpol Safaris.
22.30 – Transfer do hotelu L’Oreal w kompleksie Emperor’s Palace.
23.00 – lekka kolacja i drinki w hotelu.

Dzień 2
5.00 – śniadanie.
5.30 – wyjazd na lotnisko.
7.45 – wylot do Windhoeku,
8.45 – przylot do Windhoeku.
10.00 – dostarczenie samochodów 4×4 i przygotwanie do rajdu samochodowego – pierwszy etap – Sesriem.
11:00 – grupa podzielona na 4 osobowe drużyny, każda posiadająca własny samochód, wyrusza różnymi trasami do Sesriem. Rajd ma sprawdzić umiejętności współpracy w zespole polegąjące na znajomości mapy, nawigacji GPS, umiejętności planowania przejazdu na konkretnych odcinkach. Będzie to również sprawdzian umiejętności prowadzenia na drogach szutrowych gdzie prawie gwarantowana będzie przynajmniej jedna zmiana kola. Każda z wybranych tras będzie miała punkty specjalne , w czasie których uczestnicy będą musieli posługując się jedynie kompasem oraz odnaleźć ukryte przedmioty.
Cala trasa rajdu pierwszego dnia będzie patrolowana przez specjalny helikopter z osobą odpowiedzialną za trasę oraz zabezpieczeniem medycznym.
20.30 – wszystkie załogi powinny dotrzeć do Sesriem gdzie będą zakwaterowani w specjalnie rozstawionych na pustyni namiotach.
21.00 – zorganizowana elegancka kolacja pod gwiazdami – oświetlenie pochodniami.
Na zakończenie obiadu odczytane zostaną wyniki rajdu i zwycięska załoga otrzyma nagrodę od sponsora. Odprawa dotyczaca kolejnego dnia rajdu

Dzień 3
6:00 Pobudka i wyprawa na wydme Elim, z ktorej obserwujemy jedyny w swoim rodzaju wschod slonca.
8:00 Śniadanie w rezerwacie Vlei
9:15 Wyjazd na rajd samochodowy 4×4 na wybrane trasy i: odcinki specjalne w Gorach Naukluft, jako opcja rowniez przeloty balonami integralnie polaczone z rajdem i wyscigiem samochodow terenowych.
Ponownie drugi dzień kontrolowany przez ekipę w helikopterze
13:00 Lunch na pustyni w wyznaczonym punkcie pustyni
15:30 Opuszczamy Sesriem i wracamy piaszczysta droga do Windhoek. Przemierzamy 400 kilometrow na trudnej afrykanskiej trasie gdzie trzeba sie liczyc z koniecznoscia zmiany pekajacych na ostrych kamieniach opon.
21:00 Obiad w Namibijskiej tradycyjnej restauracji przy muzyce i tancach miejscowych plemion
22:00 Nocleg w hotelu Windhoek Country Club

Dzień 4
7:00 – Pobudka i przygotowania do śniadania
8: 30 – Wyjazd na lotnisko w Windhoek
10:30 – Przelot do Kapsztadu
13:30 – Przejazd do hotelu Victoria Junction, po czym wycieczka luksusuwymi motorowymi jachtami wzdłuż zachodniego brzegu Przylądka Dobrej Nadziei. Oglądamy całe wybrzeże Kapsztadu z najpiękniej położonymi nadmorskimi dzielnicami Bantry Bay, Clifton i Camps Bay. Opłynąwszy niewielki przylądek z górą Llundudno docieramy do wyspy fok i zatoki portu rybackiego Hout Bay. Na jachcie lub w urokliwym rybackim porcie Hout Bay serwowany jest lunch po którym wracamy późnym popołudniem do portu w Kapsztadzie.
17:00 – Zwiedzanie centrum miasta: parlament, ogrody Kampanii Indyjskiej, zamek i najstarsze budynki miasta. Przejeżdżamy przez wielokolorową dzielnicę malajska kierującą się na Wzgórze Sygnałowe skąd przy kieliszku szampana oglądamy panoramę całego miasta i zachód słońca.
19:30 Odpoczynek w hotelu Victoria Junction w Waterfront poczym obiad połaczony z bankietem w restauracji z owocami morza w porcie przebudowanym na olbrzymie centrum handlowo rozrywkowe.
23:00 Powrot do hotelu i nocleg lub do klubu na zakończenie wyjazdu

Dzień 5
8:30 – Śniadanie
10:00 – Wykwaterowanie z hotelu i cała grupa wyjeżdża do kolejki na Górę Stołową. Wjeżdżamy na wysokość 1008 metrów nad poziom morze żeby obejrzeć cały Kapsztad wraz z Przylądkiem Dobrej Nadziei, Fałszywą Zatoka i dolinami pokrytymi winnicami aż do najbliższych łańcuchów gór.
11:30 – Powracamy do autobusu i objeżdżamy Gorę Stołowa u jej podnóża mijając Uniwersytet Kapszadzki, i slynny z pierwszego przeszczepu serca szpital Groote Schuur. Autostrada prowadzącą w kierunku pustyni Karoo dojeżdżamy do miasteczka uniwersyteckiego Stellenbosch. To drugie po Kapsztadzie, najstarsze miasto w Afryce Południowej jest również centrum produkcji win. Pięknie położone w samym centrum doliny otoczone jest z wszystkich stron niekończącymi się farmami winnymi.
12:30 – wyjezdzamy się na jedną z bardziej znanych farm winnych, Spier.
13:30 – Pożegnalny lunch w restauracji Moyo z tańcami murzyńskimi i tradycyjna kuchnia Malajów kapsztadzkich.
15.30 – Po lunchu zwiedzanie farmy I degustacja wina. Po poludniu wracamy do Kapsztadu zeby po raz ostatnie spojrzec na Ocean Atlantycki przejezdzajac przez najciekawsze dzielnice nadmorskie Clifton, Bantry Bay i Camps Bay.
18.00 – wyjazd na lotnisko.
– odlot do Warszawy.

Dzień 6
– przylot do Warszawy

 

CENA DOSTĘPNA NA ZAPYTANIE


Zapytaj o ofertę

Masz pytania? Chętnie na nie odpowiemy.

Napisz do nas!



    Social media

    Kontakt

    mail: safpol@safpol.co.za

    cell: +27 83 448 5351

    Tel. +27 11 706 31 84

    Fax. +27 11 463 80 38